Nieuws

Loading...

Hoeveel kan de sector verwitten?

Een artikel van De Tijd (01/07/2017) stelt dat 15% van de horecaomzet zwart was voor de komst van de witte kassa.

07/07/2017

Horeca blaast warm en koud

Onze nieuwste Polsslag Vlaamse Horeca geeft aan dat sommige evoluties vertragen, terwijl andere net versnellen.

26/06/2017

Wat vinden hotelgasten het belangrijkst tijdens hun verblijf?

Een recente studie van de Cornell University School of Hotel Administration analyseerde 95.500 hotel reviews en ratings op Tripadvisor, Expedia en Booking.com. Zo probeerde de studie te achterhalen wat hotelgasten het belangrijkst vinden tijdens hun verblijf.

20/06/2017

OIRA, Online Interactieve Risicoanalyse voor horecaondernemingen.

Het is een tool voor de horecawerkgever met minder dan 20 werknemers in dienst. De focus ligt op het verbeteren van veiligheid en gezondheid in zijn onderneming.

13/06/2017

Nieuwe monitor met cijfers rond voedselverlies in Vlaanderen.

Bekijk alle cijfers rond voedselverlies in Vlaanderen op de nieuwe monitor “Voedselreststromen en voedselverliezen: preventie en valorisatie” van de Vlaamse Overheid.

13/06/2017

Macro-economische kijk op de horeca

Wat is de totale output van de horeca in 2015? Hoe zijn de prijzen geëvolueerd? Hoe is het gesteld met de arbeidsproductiviteit in de horeca. Dit rapport gaat op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen.

23/05/2017

Word jij onze nieuwe collega?

Ben je enthousiast over sociaal-juridische en HR-thema's? Wil je graag tools ontwikkelen voor de horecasector? Bekijk dan zeker deze vacature!

19/05/2017

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en Horeca Vlaanderen zetten in op energie-efficiëntere horecazaken

Op dinsdag 16 mei lanceerde Vlaams minister van Energie, Bart Tommelein, samen met Horeca Vlaanderen de eerste sectorale energiebeleidsovereenkomst of 'mini EBO'.

18/05/2017

Horeca is de vijfde belangrijkste bedrijfstak waar de uitzendsector actief is.

De uitzendsector staat ten dienste van andere bedrijfstakken. Hoe ligt de spreiding van de werkgelegenheid?

11/05/2017

Campagne 'Wij gastvrij, jij blij' zet in op gastvriendelijkheid voor families met kinderen

Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen lanceren de campagne ‘Wij gastvrij, jij blij’.

11/05/2017

Arbeidsmarkt horeca - Trends & evoluties

Wat zijn de evoluties en trends op vlak van de arbeidsmarkt in de horecasector?

02/05/2017

Next Learning - Agile leren en innoveren

Vorige week was Guidea aanwezig op het Learning congres “Next Learning” in ’s Hertogenbosch, Nederland met als thema: Agile leren en innoveren.

28/04/2017

Nieuw logiesdecreet sinds 1 april 2017

Sinds 1 april 2017 is het nieuwe Vlaamse logiesdecreet in werking. Dit decreet vereenvoudigt de administratieve regels voor wie toeristen tegen betaling laat overnachten.

11/04/2017

Diversiteit horecasector 2016

Hoe zit het met de tewerkstelling van kansengroepen in de horecasector?

10/04/2017

Sectoranalyse ondernemingen 2016

Wat is de evolutie van de ondernemingen in de horecasector?

28/03/2017

Een jaar na de aanslagen: hotelsector liep 224 miljoen euro mis

De Belgische hotelsector heeft na de aanslagen in Parijs en Brussel een omzetverlies van 224 miljoen euro moeten slikken. Dat heeft Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca, berekend op vraag van Horeca Vlaanderen.

21/03/2017

Waarom stijgen de prijzen in de Belgische restaurants en cafés zo snel?

Het Prijzenobservatorium heeft haar jaarverslag over het verloop van de consumptieprijzen gepubliceerd. Dit jaar heeft ze speciale aandacht over het prijsverloop in de restaurants en cafés.

14/03/2017

Trendrapport 2017

Het Trendrapport 2017 schetst de inzichten voor de horecasector van morgen.

09/03/2017

Omzetgroei versnelt in de Vlaamse horeca

De boordtabellen laten toe een vinger op de pols te houden van de evoluties in de horecasector.

09/03/2017

Evoluties in de reca sinds de witte kassa

De 'Monitor Impact GKS' bekijkt de evoluties in de reca sinds de introductie van het geregistreerd kassasysteem.

07/02/2017

Inspiratienamiddag Internationaal Jaar Duurzaam Toerisme (UNWTO)

Duurzame ontwikkeling waar je als toeristische ondernemer of organisatie beter van wordt? Kom op vrijdag 24 februari 2017 naar de inspiratienamiddag rond het Internationaal Jaar Duurzaam Toerisme.

07/02/2017

Digitale data gouden kans voor hotellerie

Gasten laten allerlei digitale sporen na wanneer ze op hotel gaan. Dit verloopt via het online boekingsproces, sociale media, het schrijven van reviews, het gebruik van wifi tijdens het verblijf, enzovoort.

27/01/2017

Lonen en vergoedingen in de horecasector

Ieder jaar in januari indexeert het loon in paritair comité 302. Download het meest recente loonbarema (bedrag op 01/01/2017). Deze bedragen zijn de minimumlonen die van toepassing zijn in de 9 functiecategorieën.

16/01/2017

Wat met de ondernemer na faling?

Een faling brengt vele financiële, juridische en sociale moeilijkheden met zich mee. Een studie op initiatief van Dyzo bekijkt welke moeilijkheden ondernemers ondervinden en welke hun verdere professionele opties zijn.

12/01/2017

Gezondheidstrend zet opmars voort

Onderzoek naar het F&B verbruik in de Horeca en Foodservice door Qreactiv bevestigt het toenemend belang van gezondheid in de keuzes van de consument.

03/01/2017

Horeca zendt gemengde signalen uit

Onze nieuwe publicatie van de boordtabellen gunnen een blik op de recentste evoluties in de horecasector.

16/12/2016

De vijf winnende tips van onze wedstrijd Tip voor een starter in de horeca

Dit zijn ze dan de vijf winnaars van een etentje voor 2 personen bij een chef van Jong Keukengeweld. Benieuwd naar hun tips?

13/12/2016

Wat een waste!

Hoeveel voedsel gooi jij in de vuilbak? Waar zit het grootste voedselverlies in jouw zaak en hoe kan je het inperken?

25/10/2016

10 ongewone restaurants die je moet zien om te geloven

29/09/2016

Nieuwe lichting Jong Keukengeweld

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts heeft samen met Toerisme Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de steden het startschot gegeven voor de nieuwe campagne van Jong Keukengeweld.

22/09/2016

Wat denken we over 'uit eten gaan'?

Foodproof vroeg 6 maanden lang telkens aan een duizendtal consumenten in Vlaanderen en Wallonië om hun mening.

08/09/2016

Instroom in de horecasector vanuit horeca opleidingen

Deze studie bespreekt de instroom op de arbeidsmarkt van jongeren die in het secundair onderwijs een horeca opleiding volgen.

07/09/2016

Voedselverlies in de horeca

Hoe zit het met het voedselverlies in de horeca?

25/08/2016

Mobiliteit van werknemers in de horeca

Een profielschets van mobiele werknemers.

19/08/2016

Is gezondheid één van de grote consumententrends in de foodsector?

Deze vraag beantwoordt het ING Economisch Bureau Nederland in een recent rapport.

20/06/2016

Te oud, te duur, te grijs?

Waarom langer werken? Kies bewust voor 50+, werkgever en werknemer aan het woord, tips op de werkvloer,

08/03/2016

Crowdfunding populair als horecafinanciering

In de Nederlandse horeca is crowdfunding een populaire manier van financieren. Met crowdfunding wordt geld ingezameld bij het grote publiek (‘the crowd’) die elk voor een relatief klein bedrag kunnen investeren in een project naar keuze. Dit vormt een alternatief voor traditionele financieringskanalen zoals de bank, familie of vrienden.

19/01/2016

Horeca Vlaanderen lanceert campagne ‘Rechtstreeks boeken’

“Persoonlijk contact tussen aanbieder en consument staat nog steeds garant voor de beste deals”. In samenwerking met HOTREC, de koepelorganisatie van Europese horecafederaties, lanceert Horeca Vlaanderen de campagne ‘Rechtstreeks Boeken’. Het initiatief maakt deel uit van een Europese sensibiliseringscampagne (‘Book Direct’) die de consument moet aansporen om rechtstreeks te boeken bij de hoteluitbaters.

07/01/2016

Nieuwe projecten zorgen voor innovatie in kusthotels

In het project ‘Hotelinnovatie: een golf van vernieuwing’ presenteren elf kusthotels vernieuwingen ter waarde van ruim vijf miljoen euro. De kusthotels zijn begeleid door het provinciebedrijf Westtoer en Horeca Vlaanderen. De innovatieprojecten zijn gerealiseerd gedurende de voorbije twee jaar. “Hotels blijven een belangrijk onderdeel van het verblijfstoerisme aan de Kust. Met een eigentijds aanbod in de hotels kan de Kust zich onderscheiden”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer.

07/01/2016

Geluk(t)

Benieuwd hoe werknemers, gasten en ondernemers gelukkig en succesvol zijn in de horeca?

15/02/2015