Horecabeleidsplan

Wat is een horecabeleidsplan?

Een horecabeleidsplan biedt een kader voor de ontwikkeling van horeca in een gemeente. Het wil een antwoord geven op de vraag hoe men het horecabeleid in een gemeente kwalitatief naar een hoger niveau kan brengen.

Horeca en gemeente hebben elkaar nodig. Een aantrekkelijke bruisende gemeente vraagt een levendig, gevarieerd en kwaliteitsvol horeca-aanbod. Omgekeerd verlangt de horeca naar een horecavriendelijk kader vanuit de gemeente. De rode draad doorheen de opmaak van een horecabeleidsplan is de samenwerking van gemeente en horeca. Als de horeca en de gemeente samen naar een oplossing zoeken, dan zal de uitvoering ervan in de toekomst veel vlotter verlopen.

Guidea begeleidt en adviseert ook jouw gemeente.
 

download de brochure

Wat is de handleiding ‘horecabeleidsplan light’ dan?

Gemeenten beschikken vaak niet over de middelen en mogelijkheden om een volledig gedetailleerd of gedeeltelijk horecabeleidsplan uit te laten voeren door een externe aanbieder.  Dergelijk traject is immers arbeidsintensief en relatief duur. Toch hebben ook gemeenten met een beperkter budget een sterke interesse voor horeca gerelateerde beleidsthema’s.

Daarom biedt Guidea deze gemeenten, via de handleiding ‘Horecabeleidsplan Light’, een gratis ‘lightversie’ van het horecabeleidsplan aan. Deze handleiding stelt de gemeenten in staat om zelf een horecabeleidsplan of onderdelen ervan op te maken. Zo kunnen ze het traject in eigen handen nemen.
 

download de handleiding

Een horecabeleidsplan bekijken?

Download hieronder enkele eindrapporten.

Getuigenissen

Bekijk onze getuigenissen van gemeenten die er reeds werk van maakten.

De eerste kiemen.

Waar de mosterd halen?

Waarom een horecacoach?

Hoe de horeca meekrijgen?

Hoe de stadsdiensten meekrijgen?

Waarom een analysefase?

Wat zelf doen, wat laten doen?

Samen naar een oplossing

Waarom een handleiding?

Het horecabeleidsplan als werkinstrument.?

Wat verliep minder vlot?

Hoe blijft een horecabeleidsplan actueel?