Trend 4: De versnellende wereld.

23/04/2021

Nu de heropening van de horeca eindelijk in zicht is, bestaat de kans dat je wereld opnieuw versnelt. Ook al schakel je terug een versnelling hoger, het blijft belangrijk om jezelf en je zaak regelmatig in vraag te stellen.

De versnellende wereld

In een versnellende wereld ben je altijd en overal bereikbaar, kan je altijd en overal alles volgen en is er altijd en overal iets te doen. De technologische mogelijkheden geven je een gevoel van opgejaagdheid. Je bent deel van een ‘always on culture’ waarin je altijd mobiel, flexibel en bereikbaar bent. 

Wat is de invloed van COVID-19 op deze trend?

De coronacrisis stopt deze versnelling. Ze drukt op je pauzeknop en doet je reflecteren over je manier van leven. De verplichte sluiting van en beperkingen binnen de horeca, brengen ruimte en tijd. Rondom je zie je heel wat horecaondernemers de tijd nemen om na te denken over hun zaak.

Ook na deze crisis blijft het belangrijk om jezelf regelmatig de volgende vragen te stellen: 

  • Wat is de essentie van je zaak?
  • Wat levert je zaak op?
  • Hoe zit het met je foodcost?
  • Waar ligt jouw kracht, kern en kunnen?

Stof tot nadenken want ‘never waste a good crisis’.

Je foodcost onder de loep nemen? We helpen je op weg:

Maak gebruik van onze gratis app Foodcost berekening

De app Foodcost berekening berekent samen met jou de food & beverage cost van je gerechten en dranken. De werkwijze is simpel: jij geeft de ingrediënten en basisrecepten in en de app rekent alles voor jou uit. Het resultaat is een overzichtelijke receptenfiche per gerecht, inclusief allergeneninformatie en bereidingswijze.

Download het gratis e-book 'Meer verdienen met je gerechten en dranken'

In het gratis e-book 'Meer verdienen met je gerechten en dranken' van Horeca Forma leer je het verdienmodel van een horecazaak beter te begrijpen. Je leest er de tips en valkuilen om aan de slag te gaan bij het berekenen van je food & beverage cost en de analyse van je menukaart.

Heb je graag wat meer hulp bij het berekenen van je foodcost of bij het analyseren van je menukaart? Laatste kans om je in te schrijven voor de dagopleiding ‘Food & Beverage berekening’ van Horeca Forma.

Docent: 
Dany Dhollander

Praktisch:
De opleiding is gratis voor horecawerknemers en hun werkgevers.

06/05/2021 9:00 tot 13:00 – online (bijna volzet)

Klik voor meer informatie en schrijf je in op de website van Horeca Forma.

Benieuwd hoe andere horecazaken inspelen op deze trends? Lees ons trendrapport van vorig jaar.

Ook interessant:

In een circulaire wereld of economie bestaat afval (haast) niet meer. Je afval wordt een grondstof, een bron voor iets nieuws. Je ingrediënten, producten, materialen, toest...

Je omgeving zit vol slimme toestellen die met elkaar en met het internet communiceren. Deze slimme toestellen verzamelen informatie, verwerken ze en geven je inzicht.

Na een periode van globalisering splitst de wereld weer op in groepjes gelijkgestemde mensen. Deze groepjes delen bepaalde interesses, waarden en normen. Op welke groep mik...