De trends van het moment 2: Werk jij al met slimme toestellen in je zaak?

01/04/2021

Wat zijn slimme toestellen?

Je omgeving zit vol slimme toestellen die met elkaar en met het internet communiceren (ook wel het Internet of Things of kortweg IoT genoemd). Deze slimme toestellen verzamelen informatie, verwerken ze en geven je inzicht. Zo kan jij of het toestel zelf slimmere en betere beslissingen nemen met minimale inspanningen en kosten. Ze maken je leven dus sneller, gemakkelijker en efficiënter.

Slimme digitale oplossingen die handig kunnen zijn voor jouw zaak zijn:

  • digitale menukaarten die je vlot kan aanpassen,
  • apps om roomservice te bestellen,
  • koelkasten die automatisch je voorraad beheren,
  • software die op je foodwaste toeziet, of
  • kassasystemen die de voorkeuren van je gasten bijhouden.

Wat is de invloed van COVID-19 op deze trend?

COVID-19 geeft het gebruik van slimme toestellen en technologie een enorme boost: contact-tracing apps, contactloos betalen of inchecken, digitale belevingen … Er is een echte opmars van technologie en minder contact (high tech, low touch). Dit verkleint de kans op besmetting.

Volg de opleiding 'E-commerce opstarten voor kleinschalige horeca' van Horeca Vlaanderen.

Docent: 
Cis Scherpereel, ervaringsdeskundige die tal van Belgische merken bijstond in e-commerce projecten en auteur en docent e-commerce aan de Ehsal Management School. 

Praktisch:
Deze opleiding is kosteloos voor elke horecaondernemer of starter en gaat door op:

13/04/2021 10u00 - online

Klik voor meer informatie en schrijf je in op de website van Horeca Vlaanderen.

Benieuwd hoe andere horecazaken circulair werken? Lees ons trendrapport van vorig jaar.

Ook interessant:

In een circulaire wereld of economie bestaat afval (haast) niet meer. Je afval wordt een grondstof, een bron voor iets nieuws. Je ingrediënten, producten, materialen, toest...

Na een periode van globalisering splitst de wereld weer op in groepjes gelijkgestemde mensen. Deze groepjes delen bepaalde interesses, waarden en normen. Op welke groep mik...