Hoe kan je voldoende omzet genereren met minder gasten?

16/09/2020

Hoe graag we het ook zouden willen, helemaal zoals vroeger wordt het nog niet meteen. Een belangrijke vraag die dan rijst is hoe je voldoende omzet kan genereren nu minder gasten bij jou over de vloer komen. Omdat afwachten niet in de aard van het horecabeestje zit, reiken we je in dit artikel een aantal handvaten aan om deze uitdaging aan te gaan, te beginnen met de apps op onze website.

De app Foodcost berekening berekent samen met jou de food & beverage cost van je gerechten en dranken. De werkwijze is simpel: jij geeft de ingrediënten en basisrecepten in en de app rekent alles voor jou uit. Het resultaat is een overzichtelijke receptenfiche per gerecht, inclusief allergeneninformatie en bereidingswijze. 

De app Menu engineering analyseert elk gerecht op je menukaart op basis van de kostprijs, verkoopprijs en de verkoopaantallen. Via kleurcodes ontdek je meteen de moneymakers en pijnpunten van je menukaart. Daarenboven krijg je suggesties hoe het beter kan. Verander je iets aan je menu, dan berekent de tool meteen het effect.

Om je verder goed op weg te helpen, ontwikkelde Horeca Forma in samenwerking met hun trainers twee gratis e-books. Dit zijn twee must-reads als je het ons vraagt! In het e-book 'Meer verdienen met je gerechten en dranken' leer je het verdienmodel van een horecazaak beter te begrijpen. Je leest er de tips en valkuilen om aan de slag te gaan bij het berekenen van je food & beverage cost en de analyse van je menukaart. In het tweede e-book ‘Meer verkopen op een gastvrije manier’ lees je daarentegen hoe tevreden gasten jou meer omzet bezorgen. Je maakt er kennis met upselling en dit door middel van een gastvrije benadering. 

Heb je graag wat meer hulp bij het berekenen van je foodcost of bij het analyseren van je menukaart? Schrijf je dan in voor de populaire dagopleiding Food & Beverage berekening of de vervolgopleiding Food & Beverage analyse. Horeca Forma biedt deze trainingen gratis aan aan werknemers en -werkgevers uit de horecasector (PC 302).

Je zou gek zijn om er geen gebruik van te maken, want je hebt er recht op omdat je in de horecasector werkt.

Veel succes!