4 tips voor je winterterras

13/12/2021

Met de koude dagen voor de deur is het tijd voor een uitnodigend winterterras. Denk aan warme chocolademelk, knusse dekentjes en een gezellige overdekking. Maar mag dat, zomaar een winterterras plaatsen? En waar houd je best rekening mee nu de energieprijzen de pan uitrijzen? 

Hieronder 4 tips die jou een vlotte start verzekeren:

1. Maak gebruik van de uitzonderlijke omgevingsvergunning

Tot 31 maart 2022 plaats je zonder omgevingsvergunning zowel een overdekt als een niet overdekt (winter)terras. Lees hier alle voorwaarden nog eens na.

2. Creëer sfeer en beleving

Je winterterras dient als verlengstuk van je horecazaak. Creëer van binnen naar buiten dezelfde beleving en sfeer. Zorg voor twinkelende lichtjes en muziek, knisperende vuurkorven aan de ingang en heerlijke geuren die doen watertanden.

3. Kies de juiste terrasverwarming

Met de juiste terrasverwarming bespaar je energie. Voor een gesloten terras kies je best verwarming met een lange golf. Voor een open terras is een korte golf beter. Beide geven stralingswarmte waardoor de warmte langer blijft hangen. Je gasten kunnen dus nog langer op je terras genieten en hopelijk meer spenderen!

4. Trek nieuwe klanten aan op sociale media

Een gezellige buitenbar, instaproof streetfood of speciale dranken op je winterkaart zijn de ideale reclame voor op sociale media. Je winterterras als mooi visitekaartje dus.