Tewerkstelling Vlaamse horeca op hoog niveau

23/11/2020

De tewerkstelling in de Vlaamse horeca staat in 2019 op een hoog niveau. Met meer dan 79.000 arbeidsplaatsen telt de Vlaamse horeca op vijf jaar tijd een vijfde meer werknemers. 

In deze studie arbeidsmarkt horeca lees je dat:

  • van de Vlaamse horecawerknemers 37% voltijds, 32% deeltijds en 31% onder een speciaal regime werkt;
  • in vergelijking met 2014 het aantal arbeidsplaatsen in het gewoon stelsel (voltijds + deeltijds) daalt met 1.900;
  • het aantal voltijdsequivalenten in het gewoon stelsel wel stijgt, en dit met meer dan 4.200;
  • horecawerknemers jonger dan gemiddeld zijn, frequenter laaggeschoold en vaker een allochtone herkomst hebben; en
  • twee op de drie horecawerknemers minder dan vijf jaar bij hun huidige werkgever werken. 

Opgelet, cijfers in deze studie gaan uitsluitend over de periode voor de uitbraak van de coronacrisis.
 

Meer weten? Ga door naar de studie: 'Arbeidsmarkt horeca Augustus 2020'