21/05/2019

Flexi-jobs populair (in Vlaanderen)

Het aantal flexi-jobs stijgt kwartaal na kwartaal, en dit niet enkel in de horeca. Sinds begin 2018 kan je immers ook in andere sectoren een flexi-job uitoefenen. Voorlopig blijft het aantal flexi-jobs wel nog vele malen hoger in de horeca in vergelijking met andere sectoren.

 

Meer dan één derde van werkgevers doet beroep op flexi-jobs

Ondertussen tellen we in de horeca ruim 8.800 werkgevers die beroep doen op één of meerdere flexi-jobs. Dat is 35% van alle werkgevers in de horecasector. Het aantal flexi-jobs zelf stijgt ook verder door naar meer dan 35.300. Dit komt neer op een gepresteerd arbeidsvolume van ruim 4.500 voltijdsequivalenten.

 

Meer dan de helft van de flexi-jobbers is tussen 25 en 39 jaar

Het overgrote deel (93%) van de flexi-jobs vindt plaats in Vlaanderen. In Antwerpen en West-Vlaanderen zijn de meeste flexi-jobs te vinden. Ongeveer drie jaar na lancering blijft het aantal flexi-jobs in Wallonië en Brussel beperkt. Verder is ook te zien dat 25 tot 39-jarigen meer dan de helft van de flexi-jobs uitoefenen. 65-plussers nemen 5% van alle flexi-jobs in. De restaurants zijn tot slot veruit de populairste subsector om een flexi-job in uit te oefenen.

 

Dit en meer vind je in de monitor flexi-jobs die een cijfermatige weergave geeft van de evolutie van de flexi-jobs in de horeca. Klik hieronder verder om het rapport te lezen.