10 acties voor een bruisende en leefbare nachthoreca

29/03/2022

De horeca maakte een moeilijke periode mee. Vooral de nachthoreca kreeg het hard te verduren. Als stad is het belangrijk dat je nachtleven - nu het terug open mag - opnieuw bruist. Zonder de leefbaarheid in de stad te schaden, weliswaar.

 

Hieronder vind je de gids ‘Tien acties voor een bruisende en leefbare nachthoreca’. In deze gids lees je hoe jij het beste haalt uit jouw nachthoreca. En hoe je meebouwt aan een nachthoreca die werkt voor iedereen: voor zij die willen uitgaan, voor zij die moeten werken en voor zij die ’s avonds willen rusten. 
 

Uit stapels bestaand onderzoek en gesprekken met gepassioneerde horecaondernemers en vertegenwoordigers van steden en gemeenten hebben we inspirerende acties en voorbeelden van over de hele wereld samengebracht. Wil je weten hoe je als stad of gemeente een bruisende horeca en een leefbare omgeving combineert, lees dan hieronder de gids.
 

Download hier de e-gids voor steden en gemeenten 'Tien acties voor een bruisende en leefbare nachthoreca' in pdf.
Heeft jouw stad een duidelijke visie op horeca? Nee? Dan is het tijd voor actie!

Elke stad of gemeente heeft baat bij een toekomstvisie op haar horeca. Een horecabeleidsplan helpt om deze visie in te vullen en te realiseren.

Ook interessant

De nachthoreca is eindelijk weer open. Laat deze voorbeelden van steden en ondernemers over heel de wereld je inspireren om jouw nachthoreca op een leefbare manier te doen ...