Projecten & studies

Guidea verzamelt, ontwikkelt, verwerkt en verspreidt kennis over de horeca. We realiseren veel eigen studies en onderzoeksprojecten. We volgen continu op welke interessante publicaties en studies er in binnen- en buitenland verschijnen en bekijken welke nieuwe concepten en trends er opduiken. Zo willen we je nieuwe inzichten, bruikbare tips en adviezen, originele instrumenten en inspirerende ideeën bieden.

Interne en externe studies

Loading..

Trendrapport horeca 2020

We zijn 2020! Tijd voor de nieuwste trends in de horeca. Laat je verrassen door de 8 trends van dit moment!

Monitor flexi-jobs, 2019Q1

Het aantal flexi-jobs stijgt kwartaal na kwartaal, vooral in Vlaanderen. Ondertussen hebben meer dan 9.300 horecawerkgevers minstens één flexi-jobber in dienst.

Kwartaaloverzicht Vlaamse horeca, november 2019

Ben je benieuwd naar de nieuwste evoluties binnen de Vlaamse horeca? Ons kwartaaloverzicht geeft je een blik op de Vlaamse horecaondernemingen en hun werknemers.

Kwartaaloverzicht Vlaamse Horeca, augustus 2019

Ben je benieuwd naar de nieuwste evoluties binnen de Vlaamse horeca? Ons kwartaaloverzicht geeft je een blik op de Vlaamse horecaondernemingen en hun werknemers.

Het aantal flexi-jobs stijgt kwartaal na kwartaal, en dit vooral in Vlaanderen

De monitor flexi-jobs geeft het gebruik van de flexi-jobs weer in cijfers. De cijfers zijn afkomstig van de RSZ en hebben als meest recente update het vierde kwartaal van 2018.

Macro-economische kijk op de horeca, juli 2019

Dit rapport geeft je een duidelijk beeld van het belang van de horeca voor de Belgische economie, de verwevenheid met de andere sectoren, de evolutie van de investeringen, prijzen, tewerkstelling en productiviteit van de sector.

Guidea online magazine

Loading..

E-magazine 'Kritieke momenten van een horecaonderneming'

Wat zijn de kritieke momenten van een horecaonderneming? Waar kan het mislopen? Deze en andere vragen komen aan bod in ons e-magazine 'Kijk@horeca'.

Ons nieuwe e-magazine 'Deeleconomie, vormen en impact op de horeca' staat online

Welke vormen neemt de deeleconomie aan in de horeca? Welke impact heeft ze op de sector? Deze en andere vragen komen aan bod in ons gloednieuw e-magazine 'Kijk@horeca'.

Wat een waste!

Hoeveel voedsel gooi jij in de vuilbak? Waar zit het grootste voedselverlies in jouw zaak en hoe kan je het inperken?

Te oud, te duur, te grijs?

Waarom langer werken? Kies bewust voor 50+, werkgever en werknemer aan het woord, tips op de werkvloer,