Projecten & studies

Guidea verzamelt, ontwikkelt, verwerkt en verspreidt kennis over de horeca. We realiseren veel eigen studies en onderzoeksprojecten. We volgen continu op welke interessante publicaties en studies er in binnen- en buitenland verschijnen en bekijken welke nieuwe concepten en trends er opduiken. Zo willen we je nieuwe inzichten, bruikbare tips en adviezen, originele instrumenten en inspirerende ideeën bieden.

Interne en externe studies

Loading..

Kwartaaloverzicht Vlaamse Horeca, augustus 2019

Ben je benieuwd naar de nieuwste evoluties binnen de Vlaamse horeca? Ons kwartaaloverzicht geeft je een blik op de Vlaamse horecaondernemingen en hun werknemers.

Het aantal flexi-jobs stijgt kwartaal na kwartaal, en dit vooral in Vlaanderen

De monitor flexi-jobs geeft het gebruik van de flexi-jobs weer in cijfers. De cijfers zijn afkomstig van de RSZ en hebben als meest recente update het vierde kwartaal van 2018.

Macro-economische kijk op de horeca, juli 2019

Dit rapport geeft je een duidelijk beeld van het belang van de horeca voor de Belgische economie, de verwevenheid met de andere sectoren, de evolutie van de investeringen, prijzen, tewerkstelling en productiviteit van de sector.

Arbeidsmarkt horeca mei 2019

We geven een schets van de algemene economische evoluties die invloed hebben op de sector. We brengen de dynamiek bij horecaondernemingen en de evoluties op het vlak van tewerkstelling in kaart. Editie mei 2019

Kwartaaloverzicht Vlaamse Horeca, mei 2019

Ben je benieuwd naar de nieuwste evoluties binnen de Vlaamse horeca? Ons kwartaaloverzicht geeft je een blik op de Vlaamse horecaondernemingen en hun werknemers.

Flexi-jobs populair (in Vlaanderen)

De monitor flexi-jobs geeft een cijfermatige weergave van de flexi-jobs sinds hun invoering. Editie mei 2019.

Guidea online magazine

Loading..

E-magazine 'Kritieke momenten van een horecaonderneming'

Wat zijn de kritieke momenten van een horecaonderneming? Waar kan het mislopen? Deze en andere vragen komen aan bod in ons e-magazine 'Kijk@horeca'.

Ons nieuwe e-magazine 'Deeleconomie, vormen en impact op de horeca' staat online

Welke vormen neemt de deeleconomie aan in de horeca? Welke impact heeft ze op de sector? Deze en andere vragen komen aan bod in ons gloednieuw e-magazine 'Kijk@horeca'.

Wat een waste!

Hoeveel voedsel gooi jij in de vuilbak? Waar zit het grootste voedselverlies in jouw zaak en hoe kan je het inperken?

Te oud, te duur, te grijs?

Waarom langer werken? Kies bewust voor 50+, werkgever en werknemer aan het woord, tips op de werkvloer,