Een nieuw jaar brengt automatisch een aanpassing van enkele bedragen. Blijf up-to-date en bekijk onze aangepaste brochures.
Met de koude dagen voor de deur is het tijd voor een uitnodigend winterterras. Denk aan warme chocolademelk, knusse dekentjes en een gezellige overdekking. Maar mag dat, zomaar een winterterras plaatsen?
In België gebruiken naar schatting 1.600 caféhouders de forfaitaire btw-regeling. Door het nieuw wetboek economisch recht verdwijnt deze regeling vanaf 1 januari 2022. De regering voorziet in een uitdoofperiode van zes jaar.
De overheid kwam met heel wat steunmaatregelen om horecaondernemers te beschermen tegen de coronacrisis. Wat je als ondernemer niet mag vergeten is dat je op sommige van deze maatregelen nog belastingen betaalt. Bekijk het overzicht.
Jouw nachtzaak mag eindelijk terug open. Hoe zorg je voor een geslaagde heropening?
Je hebt het misschien al gemerkt op onze pagina ‘Horeca in cijfers’. Het online dashboard met onder meer het gemeenterapport steekt in een nieuw jasje.
Restaurants en cafés hebben bij de heropening in juni hun prijzen verhoogd, zij het minder sterk dan verwacht. Toch valt het niet uit te sluiten dat in de tweede helft van het jaar de prijsverhoging verder evolueert.
Juli en augustus beloven zeer druk te worden. Als werkgever bereid je je best voor op deze drukke periode. Wij zetten alles op een rij, zodat jij helemaal klaar bent!
Sinds 9 juni is jouw horecazaak verplicht om een CO2- of luchtkwaliteitsmeter aan te brengen, tenzij je een open terras hebt.
Als horecawerkgever betaal je elk jaar de bijdrage voor de financiering van de jaarlijkse vakantie van je arbeiders. De federale regering neemt deze bijdrage evenwel dit jaar voor haar rekening.
De zetel is het officiële adres van jouw zaak. Afhankelijk of je een eenmanszaak of vennootschap hebt, zijn er verschillende opties.
Vandaag zie je steeds meer horecaondernemingen die gebruikmaken van nieuwe technologieën. Welke technologieën spreken jou aan? En welke voordelen levert dit voor jou op?
Tot 31 maart 2022 heb je, onder bepaalde voorwaarden, als horeca-uitbater geen omgevingsvergunning nodig voor stedenbouwkundige handelingen om terrassen te plaatsen.
De coronacrisis toont opnieuw dat het een hele uitdaging is om je team samen te stellen. Goede werknemers houden, wordt - naast nieuwe werknemers vinden - belangrijker dan ooit. Maar hoe doe je dat?
Wanneer de horeca heropent, belooft het zeer druk te worden. Als werkgever bereid je je best voor op deze drukke periode! Wij zetten alles op een rij, zodat jij helemaal klaar bent!
De laatste tijd komt het meer en meer voor dat keukengerei of vaatwerk bamboevezels bevatten. Als deze materialen in contact komen met levensmiddelen, zijn ze eigenlijk niet toegelaten.
Door de coronacrisis is het mogelijk dat je als ondernemer in de problemen komt. Wat kan je doen als je jouw sociale bijdragen niet meer kan betalen?
Via de dashboards van onze online database ‘Horeca in cijfers’ maak je een handig en visueel horecarapport van jouw gemeente aan. Wij lieten alle 581 gemeenterapporten uit de printer rollen en gaan op zoek naar de meest in het oog springende cijfers.
Via de consumptiecheques hoopt de overheid de koopkracht van werknemers te verhogen én de sectoren die het zwaarst getroffen zijn door COVID-19 een duwtje in de rug te geven. Ontdek hier de voorwaarden.
Het is de vraag die iedereen bezighoudt. Wij reiken je een aantal handvaten aan om deze uitdaging aan te gaan!