Trend 8: Vervagende vormen

18/06/2021

Vandaag manoeuvreer je nog binnen de geldende structuren, systemen en procedures van de veiligheidsmaatregelen. Toch mag je weer voorzichtig dromen van betere tijden. Tijden waar je terugkeert naar de kracht, passie en creativiteit van jezelf.

Vervagende vormen

Voor COVID-19 hoefde je  jezelf niet in te passen in de maatschappij. Hokjes verdwenen. Je kon jezelf zijn en mee bepalen hoe die maatschappij er uitziet. Dit vormgeven van je eigen leven zag je overal om je heen. Meer en meer zag je mensen zelf ondernemen in plaats van voor iemand te werken. Zag je ze werken waar en wanneer het hen best lukt en past. 

Wat is de invloed van COVID-19 op deze trend?

COVID-19 stopte deze trend tijdelijk. De top-down beslissingen keerden terug. Vandaag maak je (even) niet je eigen leven. Je moet bewegen binnen de heersende veiligheidsmaatregelen. Stilletjes aan is er weer zicht op meer vrijheid.  

Hieronder vind je enkele horecaconcepten waar gasten de vrijheid krijgen om hun bezoek zelf vorm te geven: 

1. Flexibele uren

In de ontbijtbar Luv l’oeuf kan je de hele dag door ontbijten en brunchen. 

2. Eigen gerechten

Bij restaurant The Harvest kan je je hoofdgerecht zelf samenstellen. Je kiest één basis, twee warme of koude groentegerechten en een vega- of vleesgerecht.  

3. Geen beperkingen

In bar Baut Oost kom je langs wanneer het je past. ’s Ochtends vind je er koffie en ontbijt. Overdag is er ruimte om te werken, lunchen of aperitieven. 's Avonds bestel je er lekkere gerechtjes om te delen met anderen die aanschuiven. 

4. Takeaway en Delivery

Nu je klant takeaway en/of delivery van je gewoon zijn, kan je overwegen om deze formule aan te houden. Al gehoord van Cloud Kitchens? Dit zijn ghost kitchens die jouw delivery van je overnemen? 

Benieuwd hoe andere horecazaken inspelen op deze trends? Lees ons trendrapport van vorig jaar.

Ook interessant:

In een circulaire wereld of economie bestaat afval (haast) niet meer. Je afval wordt een grondstof, een bron voor iets nieuws. Je ingrediënten, producten, materialen, toest...

Je omgeving zit vol slimme toestellen die met elkaar en met het internet communiceren. Deze slimme toestellen verzamelen informatie, verwerken ze en geven je inzicht.

Na een periode van globalisering splitst de wereld weer op in groepjes gelijkgestemde mensen. Deze groepjes delen bepaalde interesses, waarden en normen. Op welke groep mik...

Nu de heropening van de horeca eindelijk in zicht is, bestaat de kans dat je wereld opnieuw versnelt. Ook al schakel je terug een versnelling hoger, het blijft belangrijk o...

Je mentale weerbaarheid is essentieel. Zeker nu je enige zekerheid is dat je geen zekerheden hebt. Hoe weerbaar ben jij?

In deze wereld met een ouder wordende populatie doet je leeftijd er steeds minder toe. Je leeftijd bepaalt steeds minder je gedrag. Leeftijdsloos leven vereist een goede ge...

Er is een fundamentele verschuiving van bezit naar beleving. Doen maakt gelukkiger dan hebben. De horeca heeft deze verschuiving naar unieke ervaringen goed begrepen. Belev...