Trend 6: Leeftijdsloze generaties.

25/05/2021

In deze wereld met een ouder wordende populatie doet je leeftijd er steeds minder toe. Je leeftijd bepaalt steeds minder je gedrag. Leeftijdsloos leven vereist een goede gezondheid. Focust jouw zaak op gezond?

Leeftijdsloze generaties

De regels over hoe je leven er op een bepaalde leeftijd uit moet zien, veranderen totaal. In je langere leven is er minder haast. Wil je op elke leeftijd doen wat je wil dan spelen je voeding, beweging, en levensstijl een cruciale rol.

Wat is de invloed van COVID-19 op deze trend?

COVID-19 maakt de link tussen gezondheid, voeding en weerstand tegen ziektes erg zichtbaar. De trend om bewust te kiezen voor gezond versnelt en versterkt. Cijfers tonen dat de bestedingen aan gezonde voeding toenemen. 

De vraag naar gezond neemt niet enkel toe in winkels maar ook in de horeca. Deze horecaconcepten tonen je hoe het moet:

1. Voeding op maat

Bij restaurant Kwiek in Gent laat je je  maaltijd samenstellen op basis van je persoonlijke voedingsbehoeften.

2. Gezonde voeding uit een automaat

Uit een Kjure automaat haal je op elk moment van de dag een verse en supergezonde maaltijd. Ondertussen vind je ze al op 40 plekken in België terug.

3. Gezonde voeding op evenementen, op het werk of thuis

Djar – een gezond fast-served food concept - levert je gezonde salades geserveerd in een bokaal.  Zowel thuis, op evenementen als op je werk. 

4. All day-concept

Bij huiskamerrestaurant Anne&Max geniet je de hele dag door van lichte, gezonde en verse producten. Je vindt hen op 20 locaties verspreid over Nederland. 

5. Focus op 1 gezond ingrediënt

In het beroemde avocado-restaurant The Avocado Show vind je allerlei gerechten met avocado. De keten is klaar om in volle crisis 17 extra vestigingen te openen in Europese steden. 

6. Combinatie shoppen en gezonde voeding

In de Jüttu winkel te Brussel combineer je shoppen met een vers sapje of een gezonde lunch. Bij Chyl vind heel wat vegetarische en veganistische opties.

Wil je ook (meer) gezonde gerechten op je kaart?

Volg de opleiding ‘Scoren met gezonde en betaalbare lunchrecepten’ van Horeca Forma.

Docent: 

Sebastian Sandor, chef van L'Heritage Gent, gepassioneerd door groenten en gezonde voeding.

Praktisch:

Deze opleiding is kosteloos voor elke horecaondernemer of starter en gaat door op:

31/05/2021 10u00 tot 16u00 - Beringen

Klik voor meer informatie en schrijf je in op de website van Horeca Vlaanderen.

Benieuwd hoe andere horecazaken inspelen op deze trends? Lees ons trendrapport van vorig jaar.

Ook interessant:

In een circulaire wereld of economie bestaat afval (haast) niet meer. Je afval wordt een grondstof, een bron voor iets nieuws. Je ingrediënten, producten, materialen, toest...

Je omgeving zit vol slimme toestellen die met elkaar en met het internet communiceren. Deze slimme toestellen verzamelen informatie, verwerken ze en geven je inzicht.

Na een periode van globalisering splitst de wereld weer op in groepjes gelijkgestemde mensen. Deze groepjes delen bepaalde interesses, waarden en normen. Op welke groep mik...

Nu de heropening van de horeca eindelijk in zicht is, bestaat de kans dat je wereld opnieuw versnelt. Ook al schakel je terug een versnelling hoger, het blijft belangrijk o...

Je mentale weerbaarheid is essentieel. Zeker nu je enige zekerheid is dat je geen zekerheden hebt. Hoe weerbaar ben jij?