Trend 5: Mentale weerbaarheid.

04/05/2021

Je mentale weerbaarheid is essentieel. Zeker nu je enige zekerheid is dat je geen zekerheden hebt. Hoe weerbaar ben jij? 

Mentale Weerbaarheid

Aandacht voor je lichamelijke gezondheid is niet langer voldoende. In een versnellende wereld kan je ook je geestelijke gezondheid niet langer negeren. Dat mentale weerbaarheid ‘in’ is, zie je aan het groeiende aanbod aan manieren en methodes om jezelf te ontplooien en mentaal sterk te maken. 

Wat is de invloed van COVID-19 op deze trend?

Heel wat mensen en bedrijven hebben het erg moeilijk in deze coronacrisis. Toch zie je rondom je ook veel positiefs: mensen die zich snel aanpassen, mensen die helpen bouwen aan een nieuwe toekomst, mensen die ondanks alles blijven doorgaan. Laat je inspireren door enkele horecaondernemers die tijdens deze crisis nieuwe kansen grijpen en starten met een nieuw verdienmodel!

1. Bar-Brasserie-Boetiek

Restaurant Willem Hiele in Koksijde verschuift zijn concept naar buiten en biedt je eigen creaties en lokale producten te koop aan in de Boetiek. 

2. Automaat

In restaurant Tafel 10 in Ruiselede haal je nu ook gastronomische menu’s uit een automaat.  

3. Arrangement

Café Pistolet biedt je 2 fietstochten met lunchpakket of picknickmand aan.

4. Maaltijdpakket

De home delivered dinerboxen van Syrco Bakker bevatten naast smaak ook beleving.

5. Alternatieve werkplek

Via de app Meow boek je een hotelkamer als kantoor als je het thuiswerken helemaal zat bent.

6. Merchandise

Bij Café De Walrus in Gent bestel je niet alleen eten, maar ook textiel bedrukt met hun logo.

7. Abonnement

Bij Panera drink je onbeperkt koffie via een maandelijks koffie abonnement. De winst komt uit extra bestellingen. 

Benieuwd hoe andere horecazaken inspelen op deze trends? Lees ons trendrapport van vorig jaar.
Lees hier het Foodinspiration magazine over nieuwe businessmodellen.

Ook interessant:

In een circulaire wereld of economie bestaat afval (haast) niet meer. Je afval wordt een grondstof, een bron voor iets nieuws. Je ingrediënten, producten, materialen, toest...

Je omgeving zit vol slimme toestellen die met elkaar en met het internet communiceren. Deze slimme toestellen verzamelen informatie, verwerken ze en geven je inzicht.

Na een periode van globalisering splitst de wereld weer op in groepjes gelijkgestemde mensen. Deze groepjes delen bepaalde interesses, waarden en normen. Op welke groep mik...

Nu de heropening van de horeca eindelijk in zicht is, bestaat de kans dat je wereld opnieuw versnelt. Ook al schakel je terug een versnelling hoger, het blijft belangrijk o...