5 online strategieën voor het heropenen van jouw hotel tijdens een pandemie!

06/10/2020

Covid-19 heeft er voor gezorgd dat een hotelbezoek nooit meer hetzelfde wordt. Maar hoe kan je het best inspelen op deze veranderingen? Hoe hou je je cliënteel vast en hoe blijf je nieuwe klanten aantrekken, ook tijdens een pandemie? Bekijk hier een aantal online strategieën die andere hotels succesvol toepassen:

1.    Stel de mensen gerust
Creëer een sfeer van vertrouwen in deze onzekere tijden. Bied een formule aan die toelaat om laattijdig te annuleren of om te boeken. Voorzie een aantrekkelijk pop-up bericht op de homepage en wijs zo je bezoekers op het flexibel beleid. En belangrijker, op je bezorgdheid om hen en om de steeds veranderende maatregelen. 

2.    Surf mee op de ‘staycation’ trend
Momenteel lijken Belgen meer in eigen land te reizen. Promoot daarom een staycation in je hotel. Stel, in samenwerking met andere lokale initiatieven, een arrangement samen. Richt je in je online communicatie op locals en overtuig hen dat ze toe zijn aan een pauze, en dit in jouw hotel.

3.    Denk lokaal
Waarom jouw keuken sluiten? Laat mensen in de buurt genieten van een hotelmaaltijd en organiseer take-away. Promoot dit initiatief op je website en andere media. Laat de mensen weten dat jullie er nog steeds zijn.

4.    Motiveer gasten om net dat dagje meer te boeken
Moedig websitebezoekers aan om voor een langer verblijf te gaan. Zo compenseer je het beperkt aantal reservaties. Stuur gasten die op het punt staan om te boeken gerichte berichten met voordelen en overtuig hen om een extra nachtje bij te boeken. 

5.    Genereer directe inkomsten en doe aan klantenbinding via vouchers
Promoot hotelvouchers op je website en stimuleer toekomstige gasten om reeds na te denken over vakantie eens de maatregelen versoepelen. Wees origineel. Zo verkopen sommige hotels vouchers waarvan ze 50% van de opbrengst in kamernachten voor gezondheidswerkers omzetten.

Bron: The Hotels Network. Hotel Reopening Online Strategies. Geraadpleegd via Hospitalitynet.org (op 21/09/2020). 

Ontdek hier meer voorbeelden van online strategieën
Ontdek nog meer voorbeelden van online strategieën