Nationale Veiligheidsraad: update 20 augustus

24/08/2020

De Nationale Veiligheidsraad van afgelopen donderdag bracht weinig veranderingen voor de horeca. Toch zijn er enkele kleine aanpassingen. We sommen de belangrijkste zaken uit het Ministerieel Besluit hier op.

•    Vanaf 1 september 2020 zijn bij koffietafels na uitvaarten tot maximaal 50 personen toegelaten, mits het naleven van de horecaregels (zoals maximaal 10 personen per tafel uit dezelfde sociale bubbel).
•    Alle andere recepties en feesten met privékarakter blijven voorlopig beperkt tot maximaal 10 personen, kinderen jonger dan 12 jaar niet meegeteld. Het gaat om personen die onder hetzelfde dak wonen, aangevuld met vijf steeds dezelfde personen.
•    Het maximaal aantal aanwezigen op evenementen bedraagt 200 personen binnen en 400 personen buiten. Dit gaat om openbare evenementen, niet om recepties en banketten met privékarakter. De bevoegde gemeentelijke overheid kan wel beslissen om grotere aantallen zittend publiek toe te laten voor evenementen, voorstellingen of wedstrijden. De voorwaarde daar is dat dit enkel kan na akkoord met de bevoegde minister(s) en virologen.

Deze maatregelen zijn van toepassing tot 30 september 2020. Het is wachten tot de volgende Veiligheidsraad voor versoepelingen wat betreft recepties en feesten met privékarakter.

Meer info via Horeca Vlaanderen