De Coronacrisis is nog niet voorbij. Op welke premies heb je recht?

23/06/2020

De Coronacrisis is jammer genoeg nog niet ten einde. Door de beschermingsmaatregelen kan jouw zaak het financieel nog steeds moeilijk hebben. Gelukkig heeft de overheid enkele maatregelen om je financieel te ondersteunen. Een overzicht van alle premies vind je hier.

1.  De aanvullende compensatiepremie

Heb je - ten opzichte van vorig jaar - een omzetverlies van minstens 60% in de eerste maand vanaf de heropening? Dan heeft de Vlaamse Regering een aanvullende compensatiepremie van 2000 EUR voor jou. Deze maatregel kan je binnenkort aanvragen.

2.  Overbruggingsrecht

Heb je jouw zaak moeten sluiten? Of heb je minstens 7 opeenvolgende dagen niet kunnen werken? Dan heb je tijdens deze periode recht op een maandelijkse uitkering. Deze maatregel kan je nog steeds aanvragen voor de maanden maart, april, mei en juni.

3.   Relance-uitkering

Zijn je omzet en/of bestellingen van het tweede kwartaal van dit jaar met minstens 10% gedaald ten opzicht van vorig jaar? Dan heeft de Federale Regering een apart overbruggingsrecht voorzien voor de heropstart van jouw zaak. Deze uitkering kan je nog niet aanvragen.

4.  Premies van gemeenten en steden

Ook op lokaal niveau zijn er heel wat steunmaatregelen. Informeer bij jouw gemeente of stad wat er is.

Meer lezen over de premies?