Hoe hou je je werknemers gemotiveerd? Tip 8!

05/03/2020

Elke week lanceren we een tip om je werknemers gemotiveerd te houden. Deze tips komen uit het ‘Langer Werken’ project dat jou wil helpen om je werknemers langer, duurzamer en tevreden aan het werk te  zetten. Lees hier je achtste tip!

In onze eerste tip las je dat je je werknemers gemotiveerd houdt door ze 3 dingen te geven: autonomieverbinding met anderen, en een gevoel van competentie. In deze tip 8 lees je over een eerste manier om je werknemers een gevoel van competentie te geven: de ontwikkeling van talenten en competenties. 

Je horecazaak is zo sterk als je werknemers. Help dus hun talenten en competenties te ontwikkelen. Werknemers die zich ontwikkelen voelen zich meer inzetbaar en zijn meer tevreden met hun job. Talenten en competenties ontwikkelen doe je door:

  • opleidingsplannen op te stellen.
    • Ga na wat je medewerkers nog moeten of willen leren.
    • Zoek via welke soort opleidingen dit kan en plan deze opleidingen in.
    • Ondersteun en motiveer je werknemers hierin.
    • Zorg voor een cultuur van leren in je onderneming.
    • Evalueer elke opleiding. Wat heeft je werknemer geleerd? Kan hij/zij dit toepassen op de werkvloer?
  • te starten met competentiemanagement.
    • Ga na wat wil je bereiken met je onderneming en je werknemers.
    • Zoek welke talenten en competenties je hiervoor nodig hebt.
    • Check welke competenties en talenten je werknemers al hebben.
    • Beloon, motiveer of leid je werknemers op zodat ze alle nodige competenties hebben om jouw en hun doelen te bereiken.

 

Volgende week verschijnt een nieuwe tip. Hou die zeker in het oog!

Meer lezen over opleidingsplannen en competentiemanagement?
Op zoek naar professionele horecaopleidingen?