Met de Sustatool naar een duurzamer beleid in jouw horecaonderneming

06/11/2019

Benieuwd hoe duurzaam jouw onderneming is? Op zoek naar een manier om duurzaamheid in je onderneming op te nemen? Ga dan aan de slag met Sustatool, een online tool ontwikkeld door MVO Vlaanderen en de Universiteit Antwerpen.

Stapsgewijs naar een duurzamere onderneming

Met deze gratis online tool ga je stap voor stap op weg naar een beter duurzaamheidsbeleid in je onderneming. Het proces bestaat uit vijf stappen. Je begint met een analyse van de duurzaamheidsinspanningen die je onderneming al levert of nog wil realiseren. In de volgende stap geef je aan wat je beter wil doen. Dit maak je concreet via gerichte acties per thema. Deze acties koppel je aan doelstellingen en voer je uit. Tot slot rapporteer en controleer je of je jouw doelstellingen hebt bereikt.

Om je doelen te bereiken, biedt Sustatool je 15 verschillende duurzaamheidsthema’s aan. Per thema krijg je tientallen duurzaamheidsinitiatieven aangereikt. Deze initiatieven kunnen je onderneming ook een financiële meerwaarde opleveren. De tool helpt je om je onderneming continu te verbeteren via een traject op maat.

Tutorials helpen je op weg

Benieuwd om er aan te beginnen? Surf dan snel naar de Sustatool website, maak een profiel aan en ga aan de slag. Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan zeker de getuigenissen van andere organisaties en de Sustatool tutorials.