Inspiratiegids 'Hoe professioneler werken als uitbater van kleinschalige logies?'

11/04/2018

Een gastvrij verblijf met een waaier aan faciliteiten en een klantgericht aanbod geënt op lokale sterktes, dat is wat kleinschalige logies hun gasten willen bieden. Meerwaarde creëren vanuit een economisch rendabele KMO vormt voor iedere logiesuitbater een dagelijkse uitdaging. Het Expertisecentrum PXL Innovatief Ondernemen ontwikkelde in het kader van het onderzoeksproject “Professionalisering van kleinschalige logies” een digitale professionaliseringsscan en deze inspiratiegids. Beide innovatieve tools bieden ondernemers de mogelijkheid een reflectiemoment in te bouwen om hun eigen bedrijfsvoering onder de loep te nemen.

 

Ontdek hier de inspiratiegids voor kleinschalige logies.

Deze uitgebreide inspiratiegids kwam tot stand in co-creatie met zowel ondernemers uit de vrijetijdseconomie als strategische partners Toerisme Limburg, Toerisme Vlaanderen, Logeren in Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, Guidea, Kleintoer, UHasselt, Unizo en Hotelschool Hasselt. Met concrete tips en tricks en tal van vernieuwende inzichten wil deze gids inspireren en bijdragen aan de missie van elk van deze partijen om logiesuitbaters bij te staan in hun innovatieomslag naar een performanter en gastvrijer logiesverblijf voor de toerist van de toekomst.

Gratis test ‘Gastvrijheid’ uit de professionaliseringsscan kleinschalige logies.

De professionaliseringsscan voor kleinschalige logies behandelt zes managementdomeinen: management, financieel management, wetgeving en infrastructuur, HR management, marketing en communicatie en gastvrijheid.
Je kan hier de scan invullen voor het thema ‘Gastvrijheid’.