Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en Horeca Vlaanderen zetten in op energie-efficiëntere horecazaken

18/05/2017

Op dinsdag 16 mei lanceerde Vlaams minister van Energie Bart Tommelein samen met Horeca Vlaanderen de eerste sectorale energiebeleidsovereenkomst of ‘mini-EBO’. Het Vlaams energieagentschap voorziet hiermee de Vlaamse horecasector van middelen om in twee jaar tijd duizend horecazaken te begeleiden naar een betere energie-efficiëntie.

De horeca sector is een grote energieverbuiker

Met meer dan dertigduizend horecazaken is de horecasector een grote energieverbruiker. Met deze mini EBO kunnen ook kleinere bedrijven energiebesparingen maken. Horeca Vlaanderen zal een concreet aanbod ontwikkelen op maat van de horeca. Een personeelslid zal de ondernemers persoonlijk begeleiden.

Besparen kan al op kort termijn

Er zijn al een aantal ingrepen geselecteerd die direct toepasbaar zijn in de sector. Besparen kan al op kort termijn door het vervangen van verlichting door LED’s, het isoleren van leidingen voor sanitair water en verwarming en het plaatsen van radiatorfolie. Andere interessante investeringen kunnen tijdens het project toegevoegd worden.

Voor een periode van twee jaar trekt de Vlaamse overheid een budget uit van 144.900 euro. Het project gaat dit najaar van start.
Horeca Vlaanderen
Lees hier het volledig artikel.
Focus WTV
Bekijk hier het filmpje van Focus WTV