Projecten en studies

Loading...

Kwartaaloverzicht Vlaamse Horeca, november 2018

Ben je benieuwd naar de nieuwste evoluties binnen de Vlaamse horeca? Ons kwartaaloverzicht geeft je een blik op de Vlaamse horecaondernemingen en hun werknemers.

20/11/2018 15:00:12

Flexi-jobs in de horeca

De monitor flexi-jobs geeft een cijfermatige weergave van de flexi-jobs sinds hun invoering. Editie oktober 2018

26/10/2018 0:00:00

Onderwijs, september 2018

Het rapport Onderwijs focust op de evolutie van het aantal leerlingen en studenten binnen het horecagerelateerd onderwijs.

27/09/2018 0:00:00

Kwartaaloverzicht Vlaamse Horeca, juli 2018

Elk kwartaal houden we bij wat de evoluties zijn in de Vlaamse horeca.

13/07/2018 0:00:00

Arbeidsmarkt horeca juli 2018

We geven een schets van de algemene economische evoluties die invloed hebben op de sector. We brengen de dynamiek bij horecaondernemingen en de evoluties op het vlak van tewerkstelling in kaart. Editie juli 2018

12/07/2018 0:00:00

Macro-economische kijk op de horeca, mei 2018

Wat is de totale output van de horeca in 2016? Hoe zijn de prijzen geëvolueerd? Hoe is het gesteld met de arbeidsproductiviteit in de horeca. Dit rapport gaat op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen.

5/06/2018 13:38:46

Ondernemingen in de horeca, maart 2018

Benieuwd naar de evolutie van de ondernemingen in de horecasector? Ons rapport Ondernemingen in de horeca geeft je een duidelijke schets van het aantal actieve ondernemingen, de faillissementen, oprichtingen en stopzettingen. We bekijken ook de omzet en investeringen, het aantal vestiging en hoe het bij de buurlanden gaat.

29/03/2018 0:00:00

Diversiteit in de horeca 2017

Het rapport geeft een update van de tewerkstelling in de horecasector op het vlak van diversiteit naar herkomst, geslacht, leeftijd, opleidingsniveau en (arbeids)handicap. In het laatste hoofdstuk besteden we aandacht aan de opleiding van risicogroepen in de horecasector.

5/01/2018 8:46:39

Deeleconomie in de horeca: vormen en impact

In ons nieuw rapport bestuderen we welke vormen de deeleconomie aanneemt in de horeca en welke impact ze heeft op de sector.

9/10/2017 10:11:18

Werkbaar werk in de horeca

Dit rapport beschrijft de mate van werkbaar werk in de horeca in 2016 op basis van de driejaarlijkse werkbaarheidsmonitor van de Stichting Innovatie & Arbeid.

28/09/2017 15:45:11

Financiële indicatoren van de horeca

Dit rapport schetst de financieel-economische gezondheid van de horecasector in België. De cijfers van 2015 hebben betrekking op zo’n 18.000 vennootschappen die verplicht zijn een jaarrekening neer te leggen bij de Balanscentrale van de NBB. Eenmanszaken zijn hierin niet vertegenwoordigd. Ook houden de financiële gegevens geen rekening met mogelijk zwartwerk.

1/06/2017 0:00:00

Macro-economische kijk op de horeca

Wat is de totale output van de horeca in 2015? Hoe zijn de prijzen geëvolueerd? Hoe is het gesteld met de arbeidsproductiviteit in de horeca. Dit rapport gaat op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen.

23/05/2017 14:30:56

Arbeidsmarkt horeca - Trends & evoluties

Wat zijn de evoluties en trends op vlak van de arbeidsmarkt in de horecasector?

2/05/2017 0:00:00

Een jaar na de aanslagen: hotelsector liep 224 miljoen euro mis

De Belgische hotelsector heeft na de aanslagen in Parijs en Brussel een omzetverlies van 224 miljoen euro moeten slikken. Dat heeft Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca, berekend op vraag van Horeca Vlaanderen.

21/03/2017 10:31:52

Waarom stijgen de prijzen in de Belgische restaurants en cafés zo snel?

Het Prijzenobservatorium heeft haar jaarverslag over het verloop van de consumptieprijzen gepubliceerd. Dit jaar heeft ze speciale aandacht over het prijsverloop in de restaurants en cafés.

14/03/2017 8:10:24

Trendrapport 2017

Het Trendrapport 2017 schetst de inzichten voor de horecasector van morgen.

9/03/2017 10:30:10

Wat met de ondernemer na faling?

Een faling brengt vele financiële, juridische en sociale moeilijkheden met zich mee. Een studie op initiatief van Dyzo bekijkt welke moeilijkheden ondernemers ondervinden en welke hun verdere professionele opties zijn.

12/01/2017 8:46:52

Levensloop van Horecaondernemingen

Deze studie kijkt naar falingsfactoren van horecaondernemingen.

10/10/2016 0:00:00

Instroom in de horecasector vanuit horeca opleidingen

Deze studie bespreekt de instroom op de arbeidsmarkt van jongeren die in het secundair onderwijs een horeca opleiding volgen.

7/09/2016 0:00:00

Mobiliteit van werknemers in de horeca

Een profielschets van mobiele werknemers.

19/08/2016 14:26:50

De horecasector op weg naar 2020

Wat moet een medewerker in de horeca kennen, kunnen en weten om in de horeca succesvol te worden, te zijn en te blijven?

4/04/2014 0:00:00

Horecawerknemers, wat bindt hen?

Deze studie bekijkt de arbeidssituatie en redenen voor het hoge verloop binnen de horeca in Vlaanderen.

1/12/2012 0:00:00