Projecten & studies

Guidea verzamelt, ontwikkelt, verwerkt en verspreidt kennis over de horeca. We realiseren veel eigen studies en onderzoeksprojecten. We volgen continu op welke interessante publicaties en studies er in binnen- en buitenland verschijnen en bekijken welke nieuwe concepten en trends er opduiken. Zo willen we je nieuwe inzichten, bruikbare tips en adviezen, originele instrumenten en inspirerende ideeën bieden.

Interne en externe studies

Loading..

Deeleconomie in de horeca: vormen en impact

In ons nieuw rapport bestuderen we welke vormen de deeleconomie aanneemt in de horeca en welke impact ze heeft op de sector.

Werkbaar werk in de horeca

Dit rapport beschrijft de mate van werkbaar werk in de horeca in 2016 op basis van de driejaarlijkse werkbaarheidsmonitor van de Stichting Innovatie & Arbeid.

Horeca onderwijs

Het rapport Onderwijs focust op de evolutie van het aantal leerlingen en studenten binnen het horecagerelateerd onderwijs.

Stijgend aantal flexi-jobs in de horeca

De monitor flexi-jobs geeft een cijfermatige weergave van de flexi-jobs sinds hun invoering.

Horeca blaast warm en koud

Onze nieuwste Polsslag Vlaamse Horeca geeft aan dat sommige evoluties vertragen, terwijl andere net versnellen.

Macro-economische kijk op de horeca

Wat is de totale output van de horeca in 2015? Hoe zijn de prijzen geëvolueerd? Hoe is het gesteld met de arbeidsproductiviteit in de horeca. Dit rapport gaat op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen.

Guidea online magazine

Loading..

Wat een waste!

Hoeveel voedsel gooi jij in de vuilbak? Waar zit het grootste voedselverlies in jouw zaak en hoe kan je het inperken?

Te oud, te duur, te grijs?

Waarom langer werken? Kies bewust voor 50+, werkgever en werknemer aan het woord, tips op de werkvloer,

Geluk(t)

Benieuwd hoe werknemers, gasten en ondernemers gelukkig en succesvol zijn in de horeca?