Projecten & studies

Guidea verzamelt, ontwikkelt, verwerkt en verspreidt kennis over de horeca. We realiseren veel eigen studies en onderzoeksprojecten. We volgen continu op welke interessante publicaties en studies er in binnen- en buitenland verschijnen en bekijken welke nieuwe concepten en trends er opduiken. Zo willen we je nieuwe inzichten, bruikbare tips en adviezen, originele instrumenten en inspirerende ideeën bieden.

Interne en externe studies

Loading..

Stijgend aantal flexi-jobs in de horeca

De monitor flexi-jobs geeft een cijfermatige weergave van de flexi-jobs sinds hun invoering.

Horeca blaast warm en koud

Onze nieuwste Polsslag Vlaamse Horeca geeft aan dat sommige evoluties vertragen, terwijl andere net versnellen.

Macro-economische kijk op de horeca

Wat is de totale output van de horeca in 2015? Hoe zijn de prijzen geëvolueerd? Hoe is het gesteld met de arbeidsproductiviteit in de horeca. Dit rapport gaat op zoek naar de antwoorden op deze en andere vragen.

Arbeidsmarkt horeca - Trends & evoluties

Wat zijn de evoluties en trends op vlak van de arbeidsmarkt in de horecasector?

Diversiteit horecasector 2016

Hoe zit het met de tewerkstelling van kansengroepen in de horecasector?

Sectoranalyse ondernemingen 2016

Wat is de evolutie van de ondernemingen in de horecasector?

Guidea online magazine

Loading..

Wat een waste!

Hoeveel voedsel gooi jij in de vuilbak? Waar zit het grootste voedselverlies in jouw zaak en hoe kan je het inperken?

Te oud, te duur, te grijs?

Waarom langer werken? Kies bewust voor 50+, werkgever en werknemer aan het woord, tips op de werkvloer,

Geluk(t)

Benieuwd hoe werknemers, gasten en ondernemers gelukkig en succesvol zijn in de horeca?